SEK 895 000 – Jenny Strömstedts berättar om sitt senaste projekt! Och även om försäljningen av hennes hus på landet! En titt på insidan? febrero 6, 2023 – Publicado en: Uncategorized

Jenny Strömstedt säljer sitt charmiga sommartorp!

Den berömda svenska TV-programledaren Jenny Strömstedts stuga: Hur stjärnorna i den federala kanalen lever. Huset är till salu, och vi tar en titt in i det.

Den svenska tv-stjärnan och programledaren Jenny Strömstedt säljer sin sommarstuga, så alla som vill ha ett «sommarparadis» kan ha tur och bli ägare till programledarens «pärla».

Hej, kära läsare! Så här är priset på detta hus: 895 000 svenska kronor. Är det mycket eller lite för ett hus som detta?

Vem är hon? Jenny Strömstedt är en populär programledare och journalist på, känd för allmänheten som värd för morgonens nyhetsprogram, där gästerna var specialgäster. Sedan 2012 är hon värd för sin egen talkshow som är uppkallad efter henne.

Den här charmiga stugan är på 40 kvadratmeter fördelade på två rum. Foto: Gustav Hofvander

Hon var också värd för ett program om trädgårdsarbete tillsammans med en professionell trädgårdsmästare. Var det inte denna trädgård som inspirerade programmet?

Det finns gott om utrymme för att odla en grönsaksträdgård och en trädgård. Och själva platsen är perfekt: berg och gräsmatta, mycket frisk luft och fruktträd.

Låt oss ta en titt in nu.

Vardagsrummet har högt till tak och är charmigt inrett. Foto: Gustav Hofvander

Två hus på en stor tomt
Jenny Strömstedt säljer nu sin charmiga herrgård, som har tillhört hennes familj sedan 1800-talet. På denna tomt står inte bara familjens huvudsakliga semesterhus, utan även ett litet gästhus.

Det «stora» huset är bara 40 meter stort och har två rum.

Ett av rummen är ett stort öppet kök med matbord och en gammal fungerande vedeldad spis.

Det andra rummet är ett vardagsrum med ett mezzaningolv och härifrån måste du också lägga in ved i spisen för att värma upp hela huset. Du skulle förmodligen kunna ersätta dörrarna med glasdörrar och det skulle redan finnas en öppen spis.

Lägg märke till hur bekvämt trapporna till första våningen är gjorda! Inga sidosteg, obekväma, osäkra trappor bara för smidiga barn. En ganska bekväm trappa för alla.

I köket finns plats för rymligt matbord. Foto: Gustav Hofvander

Det andra huset på tomten är ett gästhus. Den är idealisk för dem som är på besök och som inte heller är begränsade av vardagen.

Gästhuset har en yta på 20 kvadratmeter och ett mezzaningolv för sovplatser. I båda husen har ägarna använt denna «gimmick» för att utnyttja husets bostadsyta på bästa sätt. Resultatet är ett kök på samma yta.

Det finns inget avloppssystem i denna stuga, så allt är enkelt här. (Du vet att avsaknaden av avloppssystem oftast inte beror på att ägarna i Sverige är lata – det är regeringens politik. Om datachan har elnät, stiger skatten kraftigt. Och för datjor som används i två månader är det orimligt att göra det).

Detta är den typ av hus som kända personer har i Sverige, vilket inte är ett land som man vill jämföra med. Det är vanligt att de lever blygsamt, klokt och funktionellt, att de känner till pengars värde och att de spenderar dem på ett rationellt sätt. Jag önskar samma sak för oss alla.

”Nära till havet och fina badplatser”

På tomten finns även ett förråd på ungefär 15 kvadratmeter. Byggnaden är arkitektritad och ett projekt som gjordes 2010. Det har tvåglasfönster och går att inreda och använda som ännu ett gästhus, ett kontor – eller vad man nu vill ha det till.

– Torpet är supercharmigt och har ett fint och enskilt läge med en härlig trädgård samt att man har nära till havet och fina badplatser, säger Elin Bjurevall, mäklare på SkandiaMäklarna.

Mikrofonen var fortfarande på när detta sades i direktsändning… är det här slutet på hennes karriär? »